Sivut

9. helmikuuta 2015

Lapsiperheen kurateinen

Tätä lapsiperheen kuraeteistä pääsin suunnittelemaan yhdessä perheen kanssa jo siinä vaiheessa kun talo oli vasta arkkitehtiluonnoksilla paperilla. Se onkin mitä loistavin ajankohta ottaa sisustussuunnittelija mukaan projektiin, koska silloin tehdään ne suurimmat säästöt ja parhaat arkea helpottavat ratkaisut.

Kävin yhdessä perheen kanssa läpi niin vesipisteiden kuin sähköjen ja valaisimien paikat, ja nämä suunnitelmat vietiin sitten lopullisiin lvi- ja sähkösuunnitelmiin. Lisäksi varmistin, että mitoitukset ovat riittävät ja perheen toiveet säilytystilan määrästä tulevat täytetyksi.

Lopullisia päätöksiä helpottamaan tein perheelle 3D-luonnokset parista vaihtoehdosta kurapisteen paikasta. Lopulta päädyimme yhteistuumin vaihtoehtoon, jossa säilytystilaa saadaan maksimimäärä.Alusta asti oli selvää, että tämä kuraeteinen olisi vain perheen omaan arkikäyttöön. Vierasnaulakko sijoitettiin eteiseen liukuovien taakse. 5-henkisen perheen kuraeteiselle asetettiin paljon vaatimuksia; kuravaatteiden pesu, harrastusvaatteiden säilytys, vaatteiden/kenkien kuivatus ja säilytys sekä  vuodenajan mukainen vaatesäilytys 3 alle kouluikäiselle lapselle ja 2 aikuiselle. Oli selvää, että hyllyissä päädyttiin lankahyllyihin, jolloin ilma pääsee vapaasti kiertämään hyllyjen välissä ja vaatteet kuivuvat parhaiten. Tilaan sijoitettiin myös kuivauskaappi ja liiketunnistimella toimiva valaistus.Lasten naulakot sijoitettiin lasten korkeudelle, jolloin lapset ylettyvät itse laittamaan takit ja haalarit paikoilleen. Vanhempien vaatteet sijoitettiin korkeammalle. Jokaiselle lapselle nimettiin myös oma ritiläkori hanskoja ja pipoja varten.

Kuraeteinen on sijoitettu ulko-oven läheisyyteen ja se erottuu eteisestä isolla seinän sisään liuvalla ovella. Arjen tohinoissa liukuovi saa olla auki, ja kun vieraita tulee, voidaan ovi sulkea ja näin saadaan kuraeteinen saadaan piiloon katseilta.


Lue lisää perheen rakennusprojektista >>

6 kommenttia:

 1. Onpas kivan ja etenkin erityisen käytännöllisen oloinen arkieteinen :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva ja toiminnallinen.
  Mitä piirustusohjelmaa muuten käytät?
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) käytän mallintamiseen SketchUp:ia. Ihanaa viikkoa sinulle myös :)

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)