Sivut

3. helmikuuta 2015

Käyttökokemuksia Duster-tuuletustelineestä talvella

Joku saattaakin siellä muistaa, että esittelin marraskuussa täällä blogissa tuon meille kotiutuneen Duster-tuuletustelineen. Lupailin silloin, että kirjoittelen käyttökokemuksian kevään mittaan.

Teline on ollut meidän perheellä arkikäytössä enemmän kuin alun perin ajattelinkaan. Tässä postauksessa on kootusti muutamia talviajan kokemuksia telineestä, jos joku pohtii, miten teline kestää ja toimii Suomen talvessa.
Osat meidän Duster-tuuletustelineessä eivät ole jäätyneet kertaakaan kiinni, vaikka tämä Suomen sää onkin ollut tänä talvena vettä, räntää, lunta ja pakkasta - kaikkea iloisesti sekaisin. Ja jännä kyllä, tuo alumiimi on sellainen materiaali, että siinä ei vesikään viihdy vaan teline kuivuu suhteellisen nopeasti tuossa seinustalla. Teline on ollut joka kerta kuiva, kun olen sitä tarvinnut.


Näillä Suomen talvikeleillä seinäteline on kyllä mahtava, enkä yhtään ihmettele, kuinka keksinnön isä aikoinaan tuli samaan lopputulokseen ja lähti kehittelemään Dusteria kaikkien saatavilla olevaksi tuotteeksi.

Vanhassa tuulehtustelineessä ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta kun lumisena talvena raivaa tiensä ensin telineelle ja huomaa samassa tohinassa kenkien täyttyneen lumesta ei enää ihan hirveästi huvita kaivaa telinettä hangesta saati tuoda niitä mattoja tuulettumaan. Ainakaan kovin usein.
Lähellä ulko-ovea oleva seinäteline on kätevä, jopa niin kätevä, että siihen tulee nostettua niin matot kuin vuodevaatteetkin tuulettumaan aika ajoin ihan perussiivouksenkin yhteydessä.Ainut asia, mitä itse olen telineeseen kaivannut, on jokin lukitussysteemi, jolla varret saisi pysymään tietyssä asennossa. Meidän asuinalue on välillä melko tuulinen ja sitten kun tuulee, niin sitten tuulee ja lujaa. Matot kyllä pysyvät kyydissä, eivätkä ole kertakaan pudonneet, mutta tuulisella kelillä mattojen laittaminen telineeseen olisi helpompaa, jos varret saisi lukittua.

Kaiken kaikkiaan kokemus Duster-tuuletustelineestä on hyvä ja uskallan ainakin näiden käyttökuukausien perusteella suositella tuotetta lämpimästi :)

Dusterin parin minuutin esittelyvideon voi katsella tästä:Lisätietoja: www.duster.fi


Lue myös postaukseni Dusterin asennuksesta

3 kommenttia:

 1. Miksi tätä tuotetta ei oo esitelty missään asumisen lehdissä? Vai onko? Ehdottomasti kannatais! Vaikuttaa kätevältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtiesittelyistä en valitettavasti osaa kertoa, mutta tiedän, että Duster oli esittelyssä kesän 2014 asuntomessukohteissa 6 ja 13 ja siellä herätti paljon kiinnostusta :)

   Poista
 2. Sain Dusterin suunnalta tietoa, että mm. Meidän Talo -lehdessä 1/15 ja Kiinteistölehdessä 10/14 oli juttua Dusterista.

  VastaaPoista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)