Sivut

13. syyskuuta 2014

Tehokas ja toimiva kodinhoitohuone

Suunnittelukohteessani Villa Kivitalossa panostettiin keittiön toimivuuden suunnittelun lisäksi myös lapsiperheelle toiseen tärkeään huoneeseen - nimittäin kodinhoitohuoneeseen. Tämän huoneen suunnittelussa sain olla mukana aivan talon luonnoskuvavaiheesta saakka, jolloin pystyin löytämään perheelle toimivat ratkaisut jo varhaisessa vaiheessa ja tarkastelemaan tilan mitoituksia toimivuuden kannalta. Tilasuunnittelu ohjasi täten lvi- ja sähkösuunnittelua eikä päinvastoin.

Tilasuunnitteluun kuuluu olennaisena osana tilan toiminnallinen suunnittelu, mikä tarkoittaa sitä, että suunnittelija käy perheen kanssa läpi heidän kyseiseen tilaan liittyvät arkirutiinit ja tarpeet sekä mahdolliset muut suunnitteluun vaikuttavat seikat. (Perheen blogikirjoituksen suunnitelmavaiheesta voit lukea mm. täältä)

Kolmen pienen, alle kouluikäisen, lapsen kanssa arjen pyörittäminen vaatii paitsi taitoa - myös riittävät säilytystilat ja toimivan pyykkihuollon. Suunnittelussa oli alusta asti selvää, että kaappitilat mitoitettiin riittämään perheen tarpeisiin, ja pyykkihuollon ergonomiaan ja toimivuuteen kiinnitettiin huomioita.

Pesukone ja kuivausrumpu nostettiin astetta ylemmäs lattian tasosta, mikä helpottaa muun muassa pitkän huiskean perheen emännän arkea. Kissan oma pikkukäymälä sijoitettiin kaapin nurkkaan pöytätason alle pois silmistä. Pyörillä liikkuva extralaatikosto on oiva apu, jos laskutilaa tarvitaan hetkellisesti enemmän tai pöytätasolle halutaan levittää vaikkapa ompelupiste tai isännän vieheidentekovälineet. Laatikot kätkevät sisäänsä monenmoista pikkutavaraa.

Villa Kivitalon kodinhoitohuone toimii läpikulkutilana talon aulasta ulos (poreammeelle ja terassille) sekä pesuhuoneeseen. L-malliseen kodinhoitohuoneeseen oli helppoa toteuttaa sekä läpikulku että pyykkihuolto omiksi toiminnoikseen. Vetimettömät kaapit jatkavat kivitalon talon linjakkuutta. Saunan kaiutinjärjestelmä ohjainlaitteet piilotettiin toisen vesipisteen päälle kaappiin.


Ihanaa viikonloppua!


P.S. Aiempiin postauksiini tästä suunnittelukohteesta, pääset tästä.

2 kommenttia:

 1. Tosi tyylikäs kodinhoitohuone <3
  Mä niin myös haluaisin oman kodinhoitohuoneen - ehkä joku päivä.

  terkuin.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 on se kodari vaan kiva juttu. Toivottavasti pääset jonakin päivänä suunnittelemaan itsellesi myös sitä unelmien kodaria :)

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)