Sivut

6. elokuuta 2014

Kokemuksia valkoisesta nahkasohvasta

Meillä on ollut valkoinen kokonahkainen Neiserin Hugo -sohva lapsiperhekäytössä nyt useamman vuoden. Pääsääntöisesti olen ollut sohvaan erittäin tyytyväinen, mutta saas nähdä meneekö pian sohva vaihtoon - se alkaa nimittäin jäädä meidän 4-henkiselle perheelle pieneksi ja mies on kommentoinut, että hän ei mahdu siinä kunnolla myöskään löhöämään :)

Tässä nyt kuitenkin joitakin omakohtaisia kokemuksia valkoisesta nahkasohvasta...

Plussat:
- nahka on erittäin helppo pitää puhtaana nahanpuhdistusaineilla (olen saanut jopa kuulakärkykynän pois)
- viileä kesällä (ah, niin ihana paikka helteillä)
- kaunis ja ajaton
- nahka "ikääntyy" kauniisti
- valkoisena kaunis sisustuksessa ja hyvä pohja kaikenlaisille tekstiileille

Miinukset:
- valkoinen herkkä väri (väriäpäästävät siniset farkut, ruohoiset pikkuvarpaat ja painomuste lehdenluvusta - kaikki näkyy!)
- vaatii säännöllistä puhdistusta ja huoltoa nahanpuhdistusaineilla (itse puhdistan 4-5 x vuodessa)
- kylmähkö talvella ja nihkeän tuntuinen ihoa vasten
- valkoisessa sohvassa saumat sohvan herkin kohta (lika tarttuu erittäin lujasti saumoihin)
- sisustustyynyt ja viltit eivät pysy paikoillaan, koska nahka on suhteellisen liukas materiaali (mutta lapsiperheessä ne eivät kyllä pysy muutenkaan, heh).


Onkos teillä kokemuksia valkoisesta nahkasohvasta? 
Miten kestää esimerkiksi kissa- tai  koiraperheessä?Tykkäisin että tyynyt pysyis näin...


Mutta tää (kuva alla) on todellisuutta meillä :)
6 kommenttia:

 1. Hieno tuo valkoinen nahkasohva. Kokemuksia minulla ei valkoisesta sohvasta ole, mutta meillä on 43 vuotias ruskea nahkasohva (perua isomummulta). Ihanan viileä kesähelteellä, mukava istua (ei liian pehmeä), ikääntyy mukavasti ja se on todella ajaton. Nyt se on ruvennut repeämään parista saumasta ja eräänä päivänä kun istahdin tuolille kuului kuinka jousi meni poikki. Nyt olisi aika vaihtaa uuteen sohvaan ja mieluiten nahkasohvaan. Se on paras ratkaisu allergiaperheelle. Mutta mikä väri: valkoinen, ruskea vai musta? Siinäpä pulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ollaan itsekki tykätty kovasti :) ja kyllä tosiaan nahkasohvat ovat hurjan kestäviä, jos vaan runko on hyvin tehty. En tiedä miltä valkoinen nahkasohva näyttäisi neljänkymmenen vuoden päästä, mutta ainakin musta ja ruskea ovat upeita kuluneina :) tsemppiä uuden sohvan ostoon :)

   Poista
 2. KIva kun poikkesit blogissani -uusi lukijasi ilmoittautuu :)
  Vanhemmillani oli 20.v. valkoiset nahkasohvat, jotka kestivät hyvin lapsi ja koira arjen. Äitini lopulta halusi vaihtelua ja möi sohvat eteenpäin naapureille. Sohvat ovat heillä edelleen käytössä ja ok kunnossa. Ovat nyt n.30.v. vanhat :)
  terkuin.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna! Kiva, että löysit tiesi tänne, on mukavaa saada uusia lukijoita :) löysin ihan vasta sinun blogisi ja se olikin kiva tuttavuus, kun samalla alalla tehdään hommia. Tosi kiva kuulla, että myös teillä ovat nahkasohvat kestäneet ja että sellaisen koiraperheeseenkin uskaltaa hankkia - eipähän ainakaan sohva kerää koirankarvoja :)

   Poista
 3. Itse olen huolissani trendistä, jossa hyvät ja käyttökelpoiset sohvat, olkoonkin vaikka neljä vuotta "vanhat", pitää vaihtaa uusiin ja vielä huonompiin. Ja tärkeintä on väri? Ja jos sohva on kylmän tuntuinen ja nihkeä, niin onko se 100% aitoa nahkaa? Aitonahkaiset sohvat maksavat mansikoita, eikä niitä perus huonekaluliikkeet myy.

  Itse luotan aitoon ja vanhaan. Takapuolen alla yli 47.v vanhat sohvat, priimakunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että aitonahkainen sohva on usein mitä mahtavin pintamateriaaliltaan. Ajan patinoima nahka on mahtava. Meillä tosin sohva alkaa jäädä pieneksi (oli alun alkaen melko pieni sohva). Tuo nahan "kylmyys" on varmasti käyttäjämielipide. Minun mielestäni nahka tuntuu viileämmältä kuin kangas, mutta se ei ole silti aina huono puoli. Tosin usein se mielletään huonoksi asiaksi, en tiedä miksi.. Nahan pintakäsittelyssä on myös tuotekohtaisesti eroja ja toki myös nahkalaaduissa... Ne sohvat jotka maksavat paljon ovat usein juuri niitä silkkisenpintaisia aitoja italiaissohvia. Ne ovat upeita, mutta ainakin omaan budjettiini aivan liian kalliita...

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)