Sivut

12. marraskuuta 2013

Nukkekodin remontti päivässä

Pahoittelut blogihiljaisuudesta. On ollut jos jonkinlaista projektia tässä syksyn mittaan. Niistä ehkä haasteellisin lienee kuitenkin ollut projekti 'masun kasvatus' :) meille on siis kevään mittaan tulossa perheenlisäystä. Alkupuolen hillitön pahoinvointi vei ylimääräiset voimat, mutta nyt alkaa jo elämä voittaa :) ja löytymään energiaa jos jonkinlaiseen puuhailuun. Yhtenä niistä tämä nukkekotiprojekti, jonka haluan esitellä täälläkin.

Nukkekotiprojekti lähti liikkeelle oikeastaan siitä, että 4-vuotias tyttäreni oli laittanut joululahjalistalle Lundbyn nukkekodin. Kävimme sitten erään kerran nukkekoteja katsomassa tyttäreni kanssa lelukaupassa ja kävikin ilmi, että nukkekodin seinien väritys ei ollutkaan tytön mieleen. Selvää kuitenkin oli, että sähköistetty nukkekoti, jonne saa mm. valaisimet, oli toivelistalla.

Jokin aika sitten olin tuonut meidän varastoon oman 20 vuotta vanhan Lundbyn, kun en sitä raaskinut heittää poiskaan. Lelukauppaepisodin jälkeen mielessäni alkoi kutkuttamaan ajatus vanhan Lundbyn remontoimisesta. Kun tätä tyttärelleni varovaisesti ehdotin, pikkuneiti innostui valtavasti siitä, että hän saisi valita "tapetit" huoneisiin ja remontoida koko talon äidin kanssa. Ja niin siltä istumalta mitat otettuamme marssimme Sinelliin ostoksille.

Sinellissä selasimme skräppipapereita varmaan tunnin verran. Neiti valitsi kivoimmat "tapetin näköiset" paperit ostoskoriin ja myyjä neuvoi meitä käyttämään servettiliimaa, jolla paperi ei ryppyynny liimattaessa. Lattiamateriaaliksi valitsimme vaalean tammiparketin näköisen kontaktimuovin, joka osoittautuikin hyväksi valinnaksi.

Kaiken kaikkiaan koko talon sisäpuolen remontoiminen vei yhden kokonaisen päivän. Ulkopuoli talossa on vielä kesken, kun neidillä on niin kova into leikkiä talolla, etten ole päässyt jatkamaan ulkopuolen kanssa, mutta ehtiihän tuon :)

Huonekalut talosta puuttuvat, mutta tietääpähän mitä laitetaan joululahjalistalle :) Alla vielä ennen ja jälkeen -kuvia nukkekodin remontista.

Ennen kontaktimuovin leikkaamista, kannattaa tehdä muusta paperista
sapluuna, jotta lattiasta saa juuri oikean kokoisen.

Makuuhuone ennen ja jälkeen

Keittiö ennen ja jälkeen


Olohuone ennen ja jälkeen


10 kommenttia:

 1. Vautsi ,mikä muutos ! Ei ihmekään että sait toisenkin innostumaan ! Itsekin haaveilen nukkekodista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nukkekodit on ihania, olen löytänyt niistä aivan uuden sisustusmaailman :)

   Poista
 2. Olisko kellään mitään vinkkii siihen mistä löytäisin nukkekotiin tapetit? Ja uusi ruokapöytäkin olisi tarpeen:)

  VastaaPoista
 3. Tapetteja voi käydä katsomassa esim. Sinellissä, eli ns. Skräppipapereita voi ostaa yksittäin tai lehtiöinä. Oikee tapetti on liian paksua nukkekodin seinään, ellei sit ole tosi iso nukkekoti ja ohut tapetti. Tarvittava paperimäärä kannattaa laskea etukäteen, jotta tietää paljonko pitää ostaa. Nukkekodin kalusteita saa ainakin Lundbyn nukkekotiin tavarataloista ja nettikaupoista, myös muita puisia huonekaluja saa netistä, mutta niissä on yleensä eri mittasuhde ( eli eivät mahdu Lundbyyhyn).

  VastaaPoista
 4. Voisitko tehdä postauksen siitä, miltä nukkekoti näyttää valmiina ja kalustettuna? Ois kiva nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ehdottomasti voin tehdä, katsotaan mitä saan aikaiseksi :)

   Poista
 5. Hei, kiitos tästä postauksesta. Juuri itse virittelen vastaavaa projektia ja nämä tiedot olivat enemmän kuin paikallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarja, kiva kuulla, että pystyin olla avuksi :) Ihanaa sunnuntaita sinne ja tsemppiä nukkekotiprojektiin!

   Poista
 6. Hei,

  minulla olisi samanlainen projekti edessä ja haluaisin kysyä että miten ihmeessä sait mitattua ja leikeltyä juuri oikean kokoiset tapetit ja lattiapaperit? :O ja esim. ikkunoiden puitteet, kun ne ovat vähän monimutkaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sain leikeltuä "tapetit" ja lattiat oikean kokoisiksi sapluunan avulla eli otin ihan perus mainospaperia, joka sellaista helposti muokkautuvaa ja otin sivun siitä, ja sitten kynnen avulla painelin seinät ja lattian seinät äärinviivat siihen nukkekodin sisällä. Onpas vaikee selittää :) toivottavasti sait kiinni :) sitten leikkasin kynnellä tekemääni viivaa pitkin paperin sapluunaksi, jonka avulla piirsin oikeaan materiaaliin seinän/lattian kuvion. Tuossa välissä toki kokeilin että sapluuna istui seinään tai lattiaan ja muokkasin tarvittaessa. Toittavasti tästä oli apua :)

   Poista

Hei, luen mielelläni kommetteja. Jätä ihmeessä omasi :)